Que se’n vagin tots! a fer punyetes


Que se’n vagin tots! a fer punyetes

Enviat per laura el dj, 2011.02.03
Alberto Montero

Camino estupefacte des que fa una estona vaig veure la patètica imatge del president del Govern i la resta de membres d’això que anomenen el «pacte social» unint les seves mans com ho fan, per exemple, els xavals dels equips de futbol per donar-se ànims abans de començar el partit.

Acabaven de signar un acord que afectava directament als drets socials de tota la ciutadania d’aquest país i aquí estaven uns i altres dient el contrari amb absoluta desvergonyiment, mentint com bergants, trepitjant el significat de les sigles que els acullen i el respecte adquirit per qui les defendierons durant les dècades de lluita que van permetre abastos socials i laborals històrics; dilapidant la poca credibilitat que havien aconseguit recuperar després de la vaga del 29 de setembre de l’any passat, traint, en definitiva, a tots i cadascun dels ciutadans d’aquest país i, més específicament, als seus treballadors.

¿Tot en nom de què?

Doncs diuen que de la recuperació econòmica, de la defensa de l’ocupació (i tenen el desvergonyiment de dir-ho i signar el pacte el mateix dia en què es fa públic que tenim nou rècord d’atur en aquest país), de la sostenibilitat del sistema de pensions , del canvi de model econòmic.

En definitiva, tot en nom del futur d’Espanya,

Hi haurà vist major cinisme!

Ho fan bàsicament perquè el govern d’aquest país és un conjunt de titelles els fils es mouen fora d’aquí i no tenen la vergonya necessària per reconèixer-, dir que no poden acceptar i marxar a casa seva.

Ho fan perquè aquests sindicats mengen (com, per altra banda, gairebé totes les institucions d’aquest país començant per la patronal) del finançament que se’ls aporta des de l’Estat i segur que subtilment el tema s’ha posat sobre la taula; valgui llavors dir: perquè els han comprat.

Ho fan perquè no saben què fer i acaben fent el que diuen els poderosos o, el que és el mateix, els grans grups financers que amb aquesta reforma aconsegueixen que els ciutadans que puguin permetre es llancin de cap a contractar fons de pensions privats perquè no tenen moltes més opcions davant un futur que veuen d’un color més fosc dels que els pintaven ahir els «líders socials i polítics».

Si això és el que tenim és perquè ho permetem i potser fins i tot ens ho mereixem.

No sé si cal que algú, en la seva desesperació, es cremi a l’estil bonze perquè la indignació s’estengui i la demanda d’un canvi radical corri pels carrers de les nostres ciutats. Evidentment, les condicions materials no són les mateixes i qualsevol paral.lelisme és mera xerrameca.

Però sí crec que la situació és tan intolerable com per començar a fer circular el crit que guerra que corria en l’Argentina del corralito:

QUE ES VAGIN TOTS! I tots són tots, per si alguns creuen que no va amb ells la cosa, i com més aviat millor.

3 febrer 2011 – Posted by Directori de Notícies | ARTICLES de OPINIÓ, DENÚNCIA, Economia, EDITORIAL, MOBILITZACIONS, PENSIONS, RETALLS SOCIALS | CCOO, CEOE, PENSIONS, PP, PSOE, rajoy, REFORMA, UGT, ZP | Edita

Comments
One Response to “Que se’n vagin tots! a fer punyetes”
  1. Estic d’acord amb què tenim uns polítics i un govern una mica… nefast, per no dir més. Però també voldria actuar des de la objetivitat i preguntar-te una cosa: ¿per qué no ens posen tu i jo en la política a veure si ho fem millor? És molt fàcil criticar des de la nostra posició.
    Són uns poca vergonyes, això sí.

    Salutacions.

Deja un comentario

  • GRUPO ODELOT

  • NOTICIAS ALTERNATIVAS