Repsol despendrà 130 M€ per aturar els vessaments de cru a Tarragona


Repsol despendrà 130 M€ per aturar els vessaments de cru a Tarragona

El president, Antoni Brufau, pretén calmar així als alcaldes de la zona després de la successió de fuites

Els tres abocaments de cru causats per Repsol davant la costa de Tarragona en l’últim trimestre han forçat la companyia a accelerar la inversió de 130 milions d’euros en seguretat per reduir el risc de fuites de cru a la zona. 


Així ho ha admès aquest matí el president de la companyia, Antoni Brufau, que amb la seva presència a Tarragona ha tranquil·litzat als representants del Govern de la Generalitat i als alcaldes de la zona presents a la reunió convocada pel mateix Brufau després de la successió d’incidències.


El nou calendari d’inversions, que pretén completar en un termini d’uns quatre anys el que estava previst concretar al llarg de la pròxima dècada, obre l’interrogant de si la companyia havia descuidat la posada a punt de les seves instal.lacions a Tarragona.


Les inversions previstes se centren en modernitzar les instal.lacions de Repsol a Tarragona, construïdes majoritàriament fa 30 anys. 


La petrolera destinarà 80 milions a modernitzar el pantalà i els oleoductes que connecten el port de Tarragona amb els pous que explota des de la plataforma Casablanca, a uns 45 quilòmetres de la costa. 


La companyia destinarà a aquesta plataforma, operativa des de 1981, 50 milions d’euros més per revisar i actualitzar els mecanismes de seguretat de la infraestructura que explota quatre jaciments i que preveu explotar-ne dues més a partir de l’estiu. 


Altres mesures no previstes fins ara seran la creació d’un centre de control operatiu durant 24 hores i la instal lació de càmeres amb visió d’infrarojos per detectar abocaments, tecnologia que Repsol encara ha de provar.


Els alcaldes de Tarragona, Vila-seca, Salou i Cambrils, municipis turístics que s’havien mostrat preocupats per la successió de fuites a la costa, s’han mostrat satisfets amb la voluntat de Repsol i han assumit que l’activitat de la petroliera a la província, el major pol petroquímic de l’Europa meridional que concentra al voltant del 30% de l’activitat del sector a l’Estat, comporta assumir inevitablement el risc d’abocaments.
Comments
2 Responses to “Repsol despendrà 130 M€ per aturar els vessaments de cru a Tarragona”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Repsol despendrà 130 M€ per aturar els vessaments de cru a Tarragona entrada de Directorio de Noticias en DIRECTORIO de NOTICIAS – Hace 10 horas Repsol despendrà 130 M€ per aturar els vessaments de cru a Tarragona El president, Antoni Brufau, pretén calmar així als alcaldes de la zona després de la successió de fuites Els tres abocaments de cru cau… […]

  2. […] Repsol despendrà 130 M€ per aturar els vessaments de cru a Tarragona entrada de Directorio de Noticias en DIRECTORIO de NOTICIAS – Hace 10 horas Repsol despendrà 130 M€ per aturar els vessaments de cru a Tarragona El president, Antoni Brufau, pretén calmar així als alcaldes de la zona després de la successió de fuites Els tres abocaments de cru cau… […]Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

  • GRUPO ODELOT

  • NOTICIAS ALTERNATIVAS

A %d blogueros les gusta esto: